Nincs engedélyezve a javascript.
Mi a baj itt?

Mi a baj itt?

Gondolkodás-fejlesztő képek viselkedési problémákhoz és balesetmegelőzéshez - 4-10 éves korú gyermekek számára

A nevelés arról szól, hogy a gyerekeknek megtanítjuk a világ, a társadalom, a közösség, a család, a személyes kapcsolatok tudnivalóit, szokásait, szabályait, elvárásait. Vannak olyan szabályok, amelynek megszegése akár a testi épséget is veszélyeztetheti. Minél tájékozottabb egy gyermek a tudnivalókban, annál kevesebb problémája adódik.

E könyvecske azért készült, hogy megismertessen a gyerekekkel olyan szabályokat, amelyek ismerete a hétköznapokban hasznos, illetve segítik a harmonikusabb, könnyebb együttélést.

Valamennyi oldal ugyanazzal a kérdéssel kezdődik: Mi a baj itt? A választ a gyermektől várjuk. Ha elgondolkodik a helyzeten, amit a képen lát, egyértelművé válnak számára a helyes és helytelen döntések.-Miért nem szabad az autó ajtaját körülnézés nélkül kinyitni?

-Miért nem szabad a forró tűzhely közelében kíváncsiskodni?

-Miért nem szabad átmászni az úttest közepén lévő korláton?

-Miért kell az olló használata közben fokozottan vigyázni?

-Miért kell a kétsávos úton akkor is óvatosnak lenni, ha az egyik sávban haladó autó elenged bennünket?Ilyen és hasonló szituációk elemzésére, megbeszélésére nyújt alkalmat e kiadvány, aminek elsődleges célja, hogy a gyerekek gondolkodjanak a látott helyzetek felől. Segítségképpen minden képnél megtalálható a rövid összegezés.

(Nincs értékelés)
1 200 Ft
Szállítás:
1-7 munkanap
Készleten
Tetszik